Prevente
Para Medische Praktijk Prevente

Diona Scheffers

Tijdens mijn reizen over de wereld maak ik contact met zeer inspirerende leraren. Ik heb lessen en -cursussen over de wereld gevolgd en gegeven en neem nog steeds elke mogelijkheid om te leren waar ik ook ben.

Al mijn ‘prestaties’ kunnen op papier worden gezet, maar het echte delen telt. Dus geen prestatiegerichte cv, want in mijn optiek is een goede leraar/coach/therapeut een beoefenaar die verder gaat dan de gecreëerde standaard. Ik vind het belangrijk om de kennis die ik heb te delen op een manier die werkt voor elk unieke ziel.

Ik heb mezelf gewijd aan de groei van mijn spirituele zelf en meer bewustwording van mijn eigen aard. Dit deel ik maar al te graag overal waar ik ben. De toekomst bestaat niet, dus ik vertrouw op wat er zal gebeuren. Als je verbonden blijft, maak je altijd de juiste keuze.

Of het nou lesgeven, schrijven, verbinden, coachen of creëren is; delen zal altijd mijn stimulans zijn. AYURVEDA Ayurveda is het natuurlijke helings systeem van India en dateert van 5000 jaar voor Christus. Het betekent “levens-kennis” en heeft als doel ziekten te genezen en ziekten te voorkomen. ‘Holistische gezondheidszorg.’

De snelle industrialisatie en technologische vooruitgang hebben het leven snel en kunstmatig gemaakt. Alles heeft onze omgeving aangetast en het kan ons lijf en geest rusteloos maken en stress en spanning geven. Het zorgt voor hormonale disharmonie. Ayurveda heeft als kracht de hormonale en functionele normaliteit herstellen.

Ayurveda is gebaseerd is op een intuïtieve wetenschap. Het beperkt zich niet alleen tot het kijken naar een specifieke pijn, maar Ayurveda begrijpt dat geen twee mensen hetzelfde zijn. Dat ieder van ons onze eigen fysieke constitutie en een individueel bewustzijn heeft. Dit vraagt zodoende om individuele aanpak.

  • Ayurvedische massage behandelingen verbeteren ontspanning, doorbloeding en algemene gezondheid. Ze laten druk en spanning los en verjongen lichaam en geest.
  • Ayurvedische consultatie staat voeding en voedingsgewoonten, levensstijl keuzes en mentale toestanden centraal. Dit weerspiegelt de behoeften, hier gaan we niet mee aan de slag.
  • Holistische coaching omvat het begeleiden, motiveren en inspireren van die behoeften naar positieve levensveranderingen. In tegenstelling tot meer traditionele benaderingen van therapie of coaching, maakt holistische coaching diepere verkenning en begrip van de innerlijke interferenties mogelijk die emotionele (en fysieke) blokkades en hindernissen creëren. Het coacht beperkende gedragspatronen en gewoonten die kunnen worden verholpen en verbeterd. Er zal ook een frisse en geïnspireerde motivatie voor het leven worden gecreëerd en een gezondere levenshouding zal het resultaat zijn wanneer motivatie voor groei er is.

LET OP! onderscheid is in massages.

  • SHIRO ABHYANGA (head, shoulders and neck massage) – Deze is zittend
  • MUKA ABYANGA (face massage)
  • FULL ABHYANGA (full body massage)
  • HALF ABHYANGA (half body massage *front OR back-body)